Přejít k hlavnímu obsahu
Relaxujete sportem? Tak nezapomeňte relaxovat!
4. 8. 2023
Pohyb Letní vášeň pro zdravý pohyb

Relaxujete sportem? Tak nezapomeňte relaxovat!

Bez relaxace to opravdu nejde. Ale každý relaxujeme jiným způsobem. Pokud pro vás relaxace znamená sportovní aktivitu, nezapomínejte na relaxaci regenerační.

Slovo relaxace je skvělé. Lépe řečeno, skvělá je představa, kterou s sebou nese. Ať to pojmete, z jakéhokoli úhlu chcete, je veskrze pozitivní. A že těch úhlů může být opravdu mnoho!

Relaxace pro vás může představovat naprosté nicnedělání (či chcete-li lenošení), které má samo o sobě opět mnoho vrstev. Od základní úrovně, což je prostě pohodlné ležení, přes vylepšené verze, kdy se zapojuje tu kniha či sledování filmu, tu nápoje a dobroty, tu vana (plus svíčky pochopitelně) nebo wellness a podobně. Samozřejmě se dá aplikovat vše najednou.

Další úhel pohledu zahrnuje dnes už málo používaný termín aktivní odpočinek. Odhlédněme teď od práce na zahrádce či kutilských aktivit a zůstaňme u sportu.

Je spousta těch, kdo relaxují právě při provozování sportu. A v tom je právě pojem relaxace tak zajímavý. Skrývají se pod ním i sportovní výkony na hranici úplného odevzdání fyzických sil. Protože někdo si odpočine od každodenního zápřahu a od starostí pracovních i osobních a tzv. si vyčistí hlavu jen tehdy, když vydává energii, kdy na nějaké obvyklé zátěže ani povinnosti není prostor, nemá na ně ani pomyšlení. Ale každý má pochopitelně jiné hranice. Někdo podnikne náročný lezecký výstup, jiný uběhne či ujede na kole tolik kilometrů, že by to jiný nenajezdil za měsíc autem, další si zase dá rychlý squash nebo kruhový trénink ve fitku.

Nezapomeňte relaxovat

Pokud pro vás relaxace znamená tu polohu, kdy se vydáte ze všech sil, nezapomeňte na relaxaci, kterou musíte dopřát svému tělu, aby se i ono cítilo dobře. Strečink, regenerační masáž nebo sauna jsou tou správnou a nezbytnou dohrou vaší relaxace. Vyčistit si hlavu je skvělé, ale když nedopřejeme „vyčištění“ i tělu, ošidíme sami sebe o dokonalý dopad odpočinku. 

Relaxujete sportem i vy? Co je pro vás tou odpočinkovou aktivitou? Procházka, házení frisbee, golf nebo jízda na kole? A pokud jste zatím relaxovali jen tzv. pasivně, zkuste někdy „aktivní odpočinek“. Objevíte nový rozměr relaxace.
 

ZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA

 

logo ZP-MVHýbejte se pravidelně s námi, nastartujte zdravější životní styl a k tomu vyhrajte atraktivní ceny. Nezapomeňte, že zdravý pohyb je naše společná výhra!

 

Každý měsíc na našem facebookovém profilu vyhlašujeme novou měsíční výzvu – sportovní aktivitu. Pokud vám daná aktivita nevyhovuje, můžete ji nahradit zdoláním 211 km libovolným pohybem. Odměnou za zdolání výzvy vám bude nejen zdravější tělo, lepší fyzička a dobrá nálada, ale také každý měsíc jiná věcná výhra.

 

Více informací k soutěži a kompletní pravidla naleznete ZDE.

Aktuálně